• ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑΣ

 

  • ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ!

 

Προσοχή!

Τώρα το καλοκαίρι το να αφήσουμε τον σκύλο μας στο αυτοκίνητο το οποίο  μετατρέπεται από την ζέστη σε φούρνο είναι επικίνδυνο να πάθει θερμοπληξία και σε κάποιες περιπτώσεις είναι σαν να κάνουμε ευθανασία σε ένα υγιή σκύλο. Ποτέ μην κρίνετε από τον εαυτό σας δηλαδή ότι αφού αντέχετε εσείς την υψηλή θερμοκρασία αντέχει και ο σκύλος σας, πρόκειται για δύο διαφορετικούς οργανισμούς.

 

  • Τι δεν πρέπει  :

Θερμοπληξία, εκτός από το αυτοκίνητο, μπορεί να πάθει και αν του στερώ το νερό, αν το βάζω σε έντονη άσκηση, αν το αφήνω σε χώρο χωρίς σκιά, ακόμη και αν το έχω κάτω από την ομπρέλα στην θάλασσα που η θερμοκρασία είναι υψηλή.

 

Μην αφήνετε τον σκύλο μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμα και με ανοικτά τα παράθυρα κινδυνεύει. Αν ταξιδεύετε και δεν έχετε air condition προτιμήστε ώρες που δεν έχει ζέστη. Σε μεγάλα ταξίδια κάντε στάσεις και δώστε νερό.

Περισσότερο ευαίσθητα σκυλιά  είναι τα υπερήλικα, τα κουτάβια ,αυτά που έχουν κάποιο καρδιοαναπνευστικό  πρόβλημα υγείας  και κυρίως τα βραχυκέφαλα (boxer, bouldog κλπ)  λόγω μορφολογίας.

 

  • Συνήθη συμπτώματα

Λαχάνιασμα, δύσπνοια, σιελόρροια, αφρός γύρω από το στόμα, τα ούλα και η γλώσσα γίνονται σκούρα κόκκινα. Στην αρχή δείχνει αγχωμένος και αργότερα δείχνει να μην έχει αντίληψη για το περιβάλλον και αδιαφορία για τα πάντα. Μπορεί να κάνει εμετούς ή διάρροιες με αίμα σε κάποιες περιπτώσεις στο τελευταίο στάδιο εμφανίζονται σπασμοί ο σκύλος πέφτει σε κώμα και φεύγει από την ζωή!

 

  • Α' Βοήθειες

Στα αρχικά στάδια του δίνουμε να πιει μικρές ποσότητες νερού και αν μπορούμε το μεταφέρουμε σε δροσερό χώρο ή αν δεν είναι δυνατόν σε σημείο με ρεύματα αέρα, αν είμαστε στο αυτοκίνητο ανοίγουμε το air condition, βρέξιμο σε όλο το σώμα με δροσερό νερό και όλα αυτά μέχρι να το μεταφέρεται οπωσδήποτε σε κτηνίατρο ο οποίος γνωρίζει πως θα ενεργήσει.

 

Όποιες άλλες απορίες και ερωτήσεις έχετε απευθυνθείτε στον κτηνίατρο σας ο οποίος  γνωρίζει τον σκύλο σας και είναι ο πλέον κατάλληλος να σας απαντήσει.

 

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

 

Μοιράσου το άρθρο στα social media Facebook, Twitter, Google+

Απαγορεύεται ρητώς η αντιγραφή, αναπαραγωγή, διανομή, δημοσίευση και κυκλοφόρηση με οποιοδήποτε τρόπο του παρόντος Άρθρου (μέρος, τμήμα ή σύνολο αυτού)  χωρίς την έγγραφη συναίνεση-άδεια του υπογράφοντα και εκδότη και σε οποιοδήποτε άλλο δικτυακό τόπο συμπεριλαμβανομένου των κοινωνικών δικτύων, προσωπικών blog, ιστότοπους ομάδων, οργανώσεων, και πάσα ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

COPYRIGHT © 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ®  |  ALL RIGHTS RESERVED  |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

COPYRIGHT © 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ®  |  ALL RIGHTS RESERVED
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΕΝU

a

COPYRIGHT © 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ -  ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

COPYRIGHT © 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ®
ALL RIGHTS RESERVED  | 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ -  ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
DESIGN & DEVELOPMENT BRAINART®  WEB SOLUTIONS